Tässä alla on Kaskiovelle tekemieni oviobjektien renderoituja kuvia.

Kaskiovikirjaston voit ladata tästä versio 140311
Kirjastoon tehty muutamia korjauksia 3.11.2014Tässä ohjeet kaskiovi-objektin käyttämiseksi.

Kaskipuu on julkaissut sisä- ja ulko-ovikirjaston. Kirjasto sisältää Kaskipuun ovet GDL-objektina. Objektin käyttöliittymän tyyli on sama kuin Peruskirjasto 11 ovessa. Suurin ero on oven leveyden valintatavassa. Kaskiovessa valitaan ovilevy ja sen jälkeen mahdollinen levike. Lopullinen oven leveys tulee näiden yhteysleveydestä. Objektilla on mahdollista mallintaa vain sellaisia ovia, joita Kaskipuu tekee. Erikoismitat pitää varmistaa tehtaalta erikseen.

Rakennekohdasta valitaan ovimallisto . Käyntioven korkeuden, leveyden ja karmityypin jälkeen valitaan ovityyppi ja ovilehti. Levike kohdassa olevat levikkeet määräytyvät ovilehden mukaan. Kaikkiin ovilehtimalleihin ei saa levikettä. Symboli kohdassa valinnat kuten PK11.

Materiaaleista voi valita vakiovärit. Lisäksi on mahdollista valita erikosväri NCS värikartasta, esim. Teknoksen värikatta. Oikea värisävy oveen saadaan muuttamalla NCS väri RGB väriksi. Muunnosohjelma löytyy esim. http://www.polykat.de/ncs7d.htm . Numerot laitetaan prosentteina 30%=0.30.

Tiedoissa voidaan valita paloluokka, äänieristys sekä poistumistie. Ohje kohdassa on linkit Kaskipuun kotisivuille, josta voi tarkistaa ovien tietoja, sekä valmistajan yhteystiedot. Puukoo painikkeesta päästään jokki.fi sivulle, johon tulee objektin käyttöön liittyviä ohjeita, sekä voidaan tarkistaa objektin päivitykset.

Valitsemalla kaskiovilittera, saadaan pohjakuvaan oven perustiedot. Litteraan on valmiiksi laitettu kaskioven tiedot, lisäksi littera sisältää poistumistie symbolin. Tietoja voidaan tarvittaessa muuttaa samoin kuin PK11-litterassa.

Kommentteja ja toiveita objektin ominaisuuksista voi lähettää gdl@jokki.fi osoitteeseen. Objekti on ladattavissa myös http://www.kaskipuu.fi. Sieltä saa tarkempia tietoja ovien ominaisuuksista.
LISÄTIETOJA GDL-OBJEKTEISTA
Jorma K Kinnunen
e-mail. gdl@jokki.fi